Een Conferentiegesprek Opzetten (iOS)

Over dit onderwerp

Een Conferentiegesprek Opzetten (iOS)

Introductie

Een Ad-Hoc Conferentiegesprek Opzetten

Voeg Meer Deelnemers toe aan een Actieve Conferentie

Plan een Conferentiegesprek

Breidt een gesprek uit naar een Conferentiegesprek

Zie ook

Introductie

Een conferentiegesprek is een gesprek tussen 3 of meer personen op het zelfde moment. Lange afstanden of personen op verschillende locaties kan niet in de weg staan voor een belangrijke vergadering. Met de 3CX Client voor iOS kunt u eenvoudig een conferentiegesprek opzetten, plannen, beheren, en ad-hoc bijwonen, van uw apparaat. (Een ad-hoc conferentiegesprek is een conferentiegesprek dat zonder planning direct wordt gestart).

Een Ad-Hoc Conferentiegesprek Opzetten

 1. Toets  in het menu onderin, selecteer “Conferentie” en  “Bekijk Conferenties”.
 2. Wanneer u de toets  toetst, kunt u starten met het opzetten van uw conferentie.
 3. Selecteer “Contacten” voor deelnemers van uw contactlijst of “Nummers” om nummers niet in uw contactlijst toe te voegen. Als u een contact wilt verwijderen voor de conferentie start, toets “Aanpassen” en toets dan het rode icoon naast de contactnaam “Verwijderen”.
 4. Wanneer u contacten heeft geselecteerd, toets de “Start Conferentie” toets om te starten. U wordt nu gebeld door 3CX Phone Systeem. Beantwoord het om de conferentie te openen.
 • De conferentie start wanneer tenminste één andere persoon aansluit.
 • De overige genodigden kunnen op elk moment aan de vergadering deelnemen.
 • Tijdens de vergadering kunt u opnieuw verbinding maken, verbreken of een deelnemer uit uw vergadering dempen, meer deelnemers toevoegen of het gesprek beëindigen.

Voeg Meer Deelnemers toe aan een Actieve Conferentie

 1. Om meer deelnemers toe te voegen aan de conferentie, toets de “Conferentie” toets op het nummertoetsscherm en toets dan de  toets. Selecteer contacten, of voeg een extern nummer toe.
 2. Om nummers toe te voegen die niet in uw contactlijst staan, toets “Nummer Toevoegen” Typ het nummer in het invoerveld en toets “OK”.

Plan een Conferentiegesprek

 1. Toets  in het menu onderin, selecteer “Conferentie” en dan de toets  “Geplande Conferenties” van de keuzelijst van conferenties.
 2. Op het ‘Geplande Conferenties’ scherm kunt u actieve en geplande conferenties bekijken. Toets de  toets om uw conferentie te plannen. Vul de Conferentie Naam, Omschrijving en het DID nummer in dat externe deelnemers nodig hebben om te bellen voor deelname aan uw conferentie. Stel start- en eind-datum en tijd in.
 3. Vink “Aankondiging inschakelen” aan om een aankondiging te horen wanneer een deelnemer de vergadering ‘in’ komt.
 4. Kies de deelnemers van de conferentie door:
 • Interne Deelnemers(wordt gebeld): Toets de plus toets om deelnemers aan de conferentie toe te voegen.
 • Externe Deelnemers(via E-mail Uitgenodigd): Toets het plus Icoon om deelnemers van de contactlijst of via email toe te voegen.

Notitie: Alleen Interne Deelnemers kunnen Moderators zijn. U kunt de benodigde extensie naar de gewenste functie(rol) slepen en neerzetten:

 • Moderators (Niet gebeld maar kunnen beheren): Deze Moderators nemen geen deel aan de conferentie maar kunnen conferenties bekijken, aanpassen en verwijderen.
 • Moderators (Gebeld en kunnen beheren): Deze Moderators nemen wel deel en kunnen conferenties bekijken, aanpassen en verwijderen.
 • Deelnemers(Gebeld, kunnen niet beheren): Deze contacten nemen deel aan de conferentie, maar kunnen niet beheren.
 1. Toets “OK” om uw conferentie te plannen. U ziet nu uw geplande conferentie, welke u kunt “Aanpassen”, “Kopie PIN”, of “Verwijderen”, door er op te klikken. Alle deelnemers krijgen een email met het conferentie telefoonnummer, en de conferentie PIN die zij nodig hebben om deel te nemen aan uw conferentie.

Breidt een gesprek uit naar een Conferentiegesprek

Tijdens een gesprek, heeft u wellicht de hulp van een derde partij nodig. U kunt dat doen door het gesprek uit te breiden naar een conferentiegesprek door meerdere personen aan de conversatie toe te voegen. Met de 3CX Client is het niet nodig om op te hangen om een conferentiegesprek te starten.

 1. Tijdens een gesprek, toets de “Conferentie”  toets om naar het conferentie scherm te gaan.
 2. Volg de stappen als hierboven omschreven om deelnemers toe te voegen, waarna u met met uw conferentiegesprek door kunt gaan.

Tip: Om conferenties te bekijken, aan te passen of te verwijderen, ga naar het conferentie tabblad en klik “Bekijk Conferenties”.

Zie ook