Een Conferentiegesprek Opzetten (Android)

Over dit onderwerp

Een Conferentiegesprek Opzetten (Android)

Introductie

Een Ad-Hoc Conferentiegesprek Opzetten

Deelnemers Toevoegen aan een Actieve Conferentie

Plan Een Conferentiegesprek

Deelnemen aan een Geplande Audio Conferentie

Breidt een Gesprek uit naar een Conferentiegesprek

Zie ook

Introductie

Een conferentiegesprek is een gesprek tussen 3 of meer personen op het zelfde moment. Lange afstanden of personen op verschillende locaties kan niet in de weg staan voor een belangrijke vergadering. Met de 3CX Client voor Android kunt u eenvoudig een conferentiegesprek opzetten, plannen, beheren, en ad-hoc bijwonen, van uw apparaat. (Een ad-hoc conferentiegesprek is een conferentiegesprek dat zonder planning direct wordt gestart).

Een Ad-Hoc Conferentiegesprek Opzetten

 1. Toets op “Instellingen”  rechts onderin.
 2. Selecteer “Conferentie > Zet Conferentie op”.
 3. Selecteer contacten van de lijst, door het selectievakje te toetsen naast hun naam of met gebruik van ‘Zoeken’. Om nummers toe te voegen die niet in uw contactlijst staan, toets “Nummer toevoegen”. Typ het nummer in het invoerveld en toets . Om te verwijderen toets .
 4. Toets op “Start Conferentie” om de vergadering te starten. U ontvangt een oproep van 3CX Phone Systeem. Beantwoord het gesprek om de conferentie te starten.
 • De conferentie start wanneer minstens één andere persoon aansluit.
 • De overige genodigden kunnen op elk moment aan de vergadering deelnemen.
 • Tijdens de vergadering kunt opnieuw verbinding maken, verbreken of een deelnemer uit uw vergadering dempen, meer deelnemers toevoegen of het gesprek beëindigen.

Deelnemers Toevoegen aan een Actieve Conferentie

 1. Om deelnemers aan een bestaande conferentie toe te voegen, gaat u naar Conferentie > Conferenties weergeven. Hier kunt u de “Actieve Conferenties” bekijken; Toets “Mensen toevoegen” , selecteer contacten, of voeg nummers toe en toets “Toevoegen”.
 2. Voor nummers niet in de contactlijst, toets “Nummer Toevoegen”. Typ het nummer in het invoerveld en toets .

Plan Een Conferentiegesprek

 1. Toets op “Instellingen”  rechts onderin.
 2. Selecteer “Conferentie > Plan Conferentie”.
 3. Vul de Conferentie Naam, Omschrijving en het DID nummer in dat externe deelnemers nodig hebben om te bellen voor deelname aan uw conferentie. Stel start- en eind-datum en tijd in.
 4. Vink “Aankondiging inschakelen” aan, om een aankondiging te horen wanneer een deelnemer de vergadering ‘in’ komt.
 5. Toets “Bewerk Moderators” om de moderators voor deze conferentie te selecteren. Moderators kunnen conferenties bekijken, bewerken en verwijderen. Selecteer de moderators door de selectievakjes naast een contact aan te vinken, toets “OK” en “Volgende” om verder te gaan.
 6. Kies de deelnemers voor de conferentie door:
 • Intern: vink de selectievakjes naast de contactnaam en toets “Volgende”.
 • Extern: voeg de e-mail adressen van externe deelnemers toe. Typ het e-mail adres in het tekstvak en toets  om hen toe te voegen. Toets “OK”.
 1. Alle deelnemers ontvangen nu een email met het conferentie telefoonnummer en de conferentie PIN die ze nodig hebben om toegang te krijgen tot uw conferentie.

Deelnemen aan een Geplande Audio Conferentie

Alle deelnemers aan een geplande conferentie ontvangen de volgende e-mail.

Ten tijde van de bijeenkomst ontvangen alle deelnemers een 'gesprek' met het onderwerp van de vergadering. Zij kunnen dit gesprek beantwoorden en deelnemen of dit op een later tijdstip doen. Om aan de vergadering deel te nemen:

 1. Toets het conferentie nummer in dat u ontving in de e-mail.
 2. De IVR zal u om het Conferentie ID nummer vragen, toets dan #.
 3. Het zal de namen van de andere deelnemers noemen, als ze al deelnemen. Dan wordt u gevraagd of u door wilt gaan of stoppen.
 4. Wanneer u selecteert om door te gaan, zal de IVR om uw naam vragen en een toets in te toetsen om u bij de vergadering aan te sluiten.

Breidt een Gesprek uit naar een Conferentiegesprek

Tijdens een gesprek, heeft u wellicht de hulp van een derde partij nodig. U kunt dat doen door het gesprek uit te breiden naar een conferentiegesprek door meerdere personen aan de conversatie toe te voegen. Met de 3CX Client is het niet nodig om op te hangen om een conferentiegesprek te starten.

 1. Klik tijdens een gesprek de “Conferentie”  toets om naar het conferentie scherm te gaan. 
 2. Volg de stappen als hierboven omschreven om deelnemers toe te voegen, waarna u met met uw conferentiegesprek door kunt gaan.

Tip: Om geplande conferenties te bekijken, te bewerken of verwijderen, ga naar het conferentie tabblad en klik “Bekijk Conferenties”.

Zie ook