Video Conferencing BedrijfswinstVideo conferencing met nieuwe oplossingen is heel toegankelijk geworden, maar gebruiken uw werknemers het wel om uw bedrijfswinst te verhogen.

In feite kunnen vergaderingen op video heel effectief zijn voor de opbouw van uw bedrijf en u bespaart op tijd en reiskosten. Een smartphone app of een softphone is alles wat u nodig heeft om op een veilige manier in contact te komen met partners en belanghebbenden. En u kunt ze dankzij de WebRTC technologie aan de vergadering toevoegen zonder speciale software op plug-ins.

Het resultaat is dat veel bedrijven video conferencing al gebruiken om medewerkers en klanten met elkaar te verbinden, met net dat persoonlijker tintje dat alleen een face-to-face vergadering kan bieden. Aannemers bijvoorbeeld, pitchen tegenwoordig routinematig voorstellen via video conferencing. Schade-experts behandelen claims van klanten met behulp van video vergaderingen. Banken gebruiken video om hun klanten te verbinden met medewerkers en adviseurs die hen kunnen linken aan de juiste deskundige voor de specifieke soorten adviezen.

Bedrijven maken gebruik van video conferenties om te onderhandelen en deals te sluiten – beide zijn veel makkelijker wanneer u uw potentiële klant op video ziet en kunt reageren op hun lichaamstaal. Managers kunnen instructies geven via video aan vertegenwoordigers on-site die zo beter zijn uitgerust om te werken met potentiële klanten.

Het is belangrijk dat managers video conferencing promoten bij de werknemers, niet alleen voor de bedrijfswinst, maar juist ook voor die belangrijke verbetering van de productiviteit door meer samenwerking. Ideeën en informatie zijn sneller op de plaats van bestemming als de werknemers meer face time krijgen. Managers zouden moeten bijhouden wie video effectief gebruiken, hoe zij dat doen en dan de vergader methodes voorstellen aan de anderen, dit stellen analisten bij Ovum in een recent rapport voor.

Met 3CX’s Unified Communications Oplossing is videoconferencing een kleinigheid en heel eenvoudig voor werknemers om het zich eigen te maken. 3CX stelt medewerkers in staat om aan conferenties deel te nemen, waar ze ook zijn. Ze kunnen een gesprek uitbreiden naar een videogesprek met een paar muisklikken. Het WebRTC-gebaseerde video platform betekent dat iedereen, binnen het bedrijf of niet, kan deelnemen aan een conferentie met niet meer dan gebruik van de Chrome of Firefox browser die zij al hebben, en zorgt er zo voor dat alle uitwisselingen veilig blijven.

Neem hier een kijkje wat je kunt doen met 3CX video conferencing.