Internet-TelephonyGeld besparen op gesprekken met IP Telefonie, hoe werkt dit? 3CX zoekt de goedkoopste route naar de persoon die u wilt bellen.

Met 3CX IP Telefonie, gaan gesprekken eerst over het data netwerk, waar het niets kost. Gesprekken tussen kantoren die 3CX gebruiken bijvoorbeeld, zijn gratis, omdat ze het netwerk niet verlaten.

Natuurlijk moeten sommige gesprekken het netwerk verlaten om gebruikers van providers als BT, AT&T, Deutsche Telekom of KPN die het gesprek tot stand brengen met gewone of mobiele telefoons. Gesprekken met deze bestemmingen kosten geld, dus maakt 3CX gebruik van de goedkoopste route: Een reeks wiskundige algoritmen selecteren automatisch de goedkoopste route voor alle uitgaande gesprekken.

Dat wil zeggen, laagste kosten routing kiest welk traject het gesprek moet nemen op het datanetwerk en op welk moment de oproep dan moet aansluiten op de PSTN, en de goedkoopste carrier(provider) selecteert zodat de gebruiker altijd de laagste prijs betaald.

IP Telefonie van 3CX gebruikt een laagste kosten routing systeem dat continu gesprekskosten informatie ontvangt van meerdere trunks en regelmatig zijn database bijwerkt met gebruik van de laatste gesprekskosten informatie. Op deze manier kan het de kosten van een bepaald gesprek, op een bepaalde tijd en met specifieke bestemming berekenen.

Maar laagste kosten routing is nog maar één manier waarop 3CX kosten bespaart met IP Telefonie. Gesprekken naar smartphones bijvoorbeeld, kunnen gratis zijn wanneer de 3CX app is geïnstalleerd – met 3CX is het mogelijk om bijna nooit meer een GSM gesprek te maken op een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen geld besparen met chat en berichten, beide ook kosteloze mogelijkheden.

Zelfs videoconferencing kan gratis met gebruik van 3CX clients – stuur een link naar de gewenste persoon en, met 3CX’s WebRTC-gebaseerde platform, met één klik zit je samen in een videoconferentie. Er is geen reden meer om een 0800-nummer te gebruiken.

Lees hier meer over hoe u kunt besparen met 3CX IP Telefonie, of download 3CX hier gratis.