video-conferencingIedereen is het er over eens dat videoconferencing innovatie stimuleert en de productiviteit verhoogt. Een recent onderzoek door Bluejeans Network, waarvoor 4000 werknemers werden ondervraagd, laat zien dat bijna 85% vond dat videoconferencing hen creatiever maakt.

Face-to-face interactie, is veruit de belangrijkste stimulans voor creatieve innovatie in kantoren vandaag de dag, volgens de Harvard Business Review,

Bedrijven zijn zo enthousiast om mensen te laten confereren, dat ze miljoenen besteden aan het creëren van kantoren waarin werknemers worden aangemoedigd om te chatten. De in Zurich gevestigde hoofdtelefoon fabrikant SkullCandy leidt hiermee de weg, met bureaus in de vorm van puzzelstukken, zodat de werknemers ze eenvoudig in elkaar kunnen passen om te confereren – het zal zeker bijdragen aan de conditie van de werknemers aangezien zij de bureaus van de ene ad hoc conferentie naar de andere moeten slepen?

De vraag is: Sinds u gratis face-to-face videoconferenties via uw mobiele telefoon kunt doen wanneer u maar wilt, waarom zou u de kantoorruimte herontwerpen in de hoop dat de werknemers elkaar toch nog bij de waterkoeler of de koffiemachine zullen gaan ontmoeten om te overleggen?

Hier is de reden: Het is verrassend te zien dat werknemers die zo nu en dan al een praatje met elkaar maakten gemakkelijker de stap maken naar videoconferencing dan de werknemers die elkaar nooit zien, laat het Harvard Business onderzoek zien. Zij starten het gesprek informeel op en vervolgen hun gesprek face-to-face op video.

Chat en video conferencing zijn duidelijke prioriteiten voor de meeste bedrijven. Audio- en videoconferencing via softphones of smartphone clients van 3CX’s Unified Communications Oplossing maken het mogelijk de creativiteit van de werknemers te stimuleren.

Met een paar muisklikken start u een videoconferentie met 3CX, dat is alles wat u hoeft te doen om de persoon die u spreken wilt ook te kunnen zien. Ook collega’s aan de conversatie toevoegen kan met een paar muisklikken.

En dit alles is helemaal gratis. Gebruik dit budget om uw kantoor om te bouwen tot één grote vergaderruimte.

Dus als u de creativiteit in uw organisatie wilt stimuleren, neem dan eerst een kijkje hier om te zien wat 3CX voor u kan doen, voordat u een afspraak maakt met uw architect.