Elastix 5 kiest 3CX voor nieuw telefoonsysteemLONDEN, VERENIGD KONINKRIJK, 7 DECEMBER 2016 – Palosanto, ontwikkelaar van de populaire PBX-distributie Elastix, en 3CX, de toonaangevende ontwikkelaar van software-PBX’s, kondigden vandaag dat Elastix 5 wordt voorzien van een 3CX-telefoonsysteem. Elastix heeft wereldwijd meer dan 100.000 installaties en wordt elke maand tienduizenden keren gedownload.

Edgar Landivar, CEO van Palosanto:
“We wilden eigenlijk al langer overstappen op een ander telefoonsysteem. De PBX van 3CX is eenvoudig te gebruiken, op basis van open standaarden en met een uitgebreide set functies. Met de komst van de Linux-versie en de gratis PBX-versie is 3CX de logische keuze voor Elastix. We zijn vooral onder de indruk van de 3CX-engine voor WebRTC-videoconferenties. Ik weet zeker dat dit de beste keuze is voor Elastix-gebruikers.”

Nick Galea, CEO van 3CX:
“We zijn vereerd dat 3CX deel uitmaakt van Elastix 5. Elastix is een toonaangevende PBX met een grote groep trouwe gebruikers. Dat 3CX nu is gekozen voor de nieuwe versie van Elastix, betekent dat de kwaliteit van onze PBX en het harde werk van ons ontwikkelingsteam worden gewaardeerd.”

Elastix 5

Elastix 5, sinds kort verkrijgbaar in bètaversie, omvat de volgende verbeteringen voor Elastix-gebruikers:

  • Gratis beschikbaar als ISO voor Linux
  • Op basis van de nieuwste versie van Debian (Jessie)
  • Inclusief gratis 3CX PBX-versie
  • Gratis DNS-hosting en SSL-certificaten
  • Geïntegreerde WebRTC-videoconferenties, gratis en zonder client
  • Automatische configuratie van populaire IP-telefoons, voor zowel lokaal als extern gebruik
  • Automatische softwarevoorziening voor populairste SIP trunks
  • Ondersteuning voor VoIP-gateways van Patton, BeroNet en Welltech
  • Inclusief Android en iOS native softphones
  • Ingebouwde unified communications – spraak/fax naar e-mail, chat, aanwezigheid
  • Clients voor Mac en Windows
  • Eenvoudig te installeren, te beheren en te upgraden
  • Ingebouwde failover, back-up en herstellen
  • Vanaf het eerste gebruik veilig geconfigureerd dankzij ingebouwde beveiliging tegen SIP-hacks

Ondersteund door 3CX Zuid-Amerika

3CX Zuid-Amerika draagt zorg voor de commerciële activiteiten met betrekking tot Elastix, waaronder ondersteuning, verkoop en distributie van Elastix 5. Ondersteuningspakketten en trainingen voor oudere Elastix-versies blijven beschikbaar via Megatelcon/Palosanto. Verkopers van Elastix kunnen zich hier aanmelden als verkoper van 3CX voor gratis training, NFR-licenties en ondersteuning.

Over 3CX (www.3cx.nl)

3CX is de ontwikkelaar van een communicatieoplossing op basis van open standaarden; een innovatief systeem voor zakelijke connectiviteit en samenwerking dat eigen telefooncentrales vervangt. Met de bekroonde software kunnen grote en kleine bedrijven hun telecomkosten verlagen, hun productiviteit verhogen en hun klantbeleving optimaliseren.

3CX biedt een complete en gebruiksklare unified communications-oplossing met geïntegreerde videoconferenties; apps voor Android en iOS; en integratie van live chat op websites, sms en WhatsApp-berichten.

Wereldwijd wordt 3CX gebruikt door 600.000 klanten. 3CX is een internationaal bedrijf met kantoren in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Rusland en Australië. Volg 3CX op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.

PaloSanto Solutions
PaloSanto Solutions is een toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve opensource-oplossingen en nieuwe technologie uid Midden-Amerika. Dankzij onze ervaring met het ontwikkelen en implementeren van opensourcetechnologieën zijn we de primaire technologieleverancier van meer dan duizend bedrijven. Ons team van bekwame professionals met de hoogst mogelijke certificaten in deze sector staat altijd klaar om u en uw bedrijf zo goed mogelijk van dienst te zijn.